Cementarna Lafarge Trbovlje

Novice

Spoznajte prednosti gradnje krožišč v betonu s pomočjo nove publikacije

Združenje za beton Slovenije je publikacijo o betonskih krožiščih predstavil na 13. slovenskem kongresu o cestah in prometu, ki je potekal oktobra v Portorožu. Prednosti in sistemi gradnje betonskih krožišč so povzeti po Concrete roundabouts (Betonska krožišča, izdal EUPAVE, Evropsko združenje za betonska vozišča), ter Betonstrassen, Das Handbuch (Priročnik o betonskih voziščih, izdal Zement + Beton Handels).

Iščemo prodajnega predstavnika za področje vzhodne Slovenije M/Ž
Odprt dva milijona dolarjev vreden natečaj trajnostne gradnje
5. mednarodni natečaj LafargeHolcim Awards išče pametne rešitve za mesta in grajeno okolje

LafargeHolcim Awards je najpomembnejši svetovni natečaj trajnostnega oblikovanja. Natečaj išče vodilne projekte strokovnjakov in drzne ideje prihodnje generacije, ki združujejo rešitve trajnostne gradnje z arhitekturno odličnostjo. Natečaj, ki ga organizira LafargeHolcim Foundation for Sustainable Construction (fundacija LafargeHolcim za trajnostno gradnjo), prepoznava zamisli z največjim potencialom reševanja današnjih izzivov rasti urbanizacije in izboljševanja kakovosti življenja. Projekti in koncepti s področja arhitekture, krajinske arhitekture, urbanističnega oblikovanja, načrtovanja, tehnologij ter gradbenega in materialnega inženirstva se lahko v dva milijona dolarjev vrednem natečaju Awards oddajo preko spleta. Rok za oddajo je 21. marec 2017.

Izredna trasa za avtobus in interventna vozila skozi cementarno
Lafarge Cement in Občina Trbovlje sta sklenila sporazum, po katerem bo do sanacije podora skal na glavni cesti omogočen redni avtobusni prevoz oseb do železniške postaje in v Hrastnik skozi cementarno. Isto traso bodo lahko uporabljala tudi vsa interventna vozila (policija, gasilci, reševalci, ...). Za vsa ostala vozila je urejen obvoz. Zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu udeležence v prometu naprošamo, da navedeno spoštujejo.
Izšla je nova številka revije LafargeHolcim Slovenija
V peti številki revije LC Tim odkrivamo uporabo termalne mase v stavbah, skandinavske vplive v slovenski bivanjski kulturi, Festival sodobne arhitekture v živo - odprte hiše, dva zanimiva domača projekta (parkirišče Promenada Velenje ter Hiša L) in tuja projekta (dvojček v Bielefeldu, stanovanjsko poslovni objekt Immler). Prijetno branje!
Vljudno vabljeni na 2. slovenski strokovni posvet Beton in trajnostna gradnja
Vljudno vabljeni na 2. slovenski strokovni posvet BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA

 

Novi vodja za novi svet: uradni začetek LafargeHolcima po vsem svetu
Novi generalni direktor v Lafarge Srednja Evropa
Antoine Duclaux je novi generalni direktor Lafargea Srednja Evropa, ki ga sestavljajo Avstrija, Češka, Madžarska, Slovenija in Slovaška.
Obvestilo ZBS: novica o svežem betonu kot nevarni snovi
Zaradi boljšega razumevanja sprememb nove uredbe objavljamo podroben opis, pripravljen s strani Slovenskega združenja za beton, v celoti.
Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor je prepovedal nadaljnjo proizvodnjo cementnega klinkerja v cementarni Lafarge Cement Trbovlje
Kljub tej odločitvi se še naprej osredotočamo na naše kupce, katere si bomo tudi v bodoče prizadevali oskrbovati z našimi izdelki, storitvami in rešitvami.

Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor je zaradi pomanjkanja okoljevarstvenega (IPPC) dovoljenja izdal odločbo, s katero prepoveduje nadaljnjo proizvodnjo cementnega klinkerja v cementarni Lafarge Cement Trbovlje.

Pojdi na stran: 12345678910111213141516