Novice

Imenovan novi generalni direktor Lafarge Cementa d.o.o. Trbovlje

Trbovlje, Pariz, 3. marca 2011 – z današnjim dnem je bil na mesto generalnega direktorja Lafarge Cementa d.o.o. Trbovlje imenovan Janusz Miluch.

Janusz Miluch, ki bo na delovnem mestu nasledil Iztoka Viranta, je v zadnjih 13 letih opravljal številne naloge znotraj Skupine Lafarge, nazadnje pa je bil komercialni direktor Lafargea na Poljskem. Pred zaposlitvijo v Lafargeu je bil zaposlen v podjetjih Pepsico in Zachem.

Na svojem novem delovnem mestu bo Miluch skupaj z ostalimi člani vodstva odgovoren za poslovanje slovenske podružnice Lafargea. Ta odgovornost sega od procesa proizvodnje z zagotovljanjem izpolnjevanja potreb kupcev podjetja po visoko kakovostnih izdelkih, kot tudi ob zagotavljanju dobrih odnosov z vsemi javnostmi.

"Počaščen sem, da sem dobil priložnost za delo pri nadaljnjem razvoju cementarne Lafarge Cement Trbovlje, njenih prednosti in ugleda, z jasnim poudarkom na nadaljevanju njene rasti na področju trajnostnega razvoja’’, je dejal Miluch.

Novo imenovanje v Trbovljah sovpada z težkimi časi v slovenskem gradbeništvu. Ključna prednostna naloga v letu 2011 bo prehod skozi to obdobje, učvrstiti pozicijo na trgu ter izstopiti iz krize še močnejši. Zato podjetje še naprej vlaga v učinkovitost svojega procesa, s katero postaja tovarna okolju prijaznejša, ter deluje v skladu z okoljevarstvenim dovoljenjem. Družba hkrati vlaga v ohranjanje visoke ravni kakovosti, ki se pričakuje od njihovih izdelkov in išče načine za razvoj palete izdelkov, ki bi še bolje zadovoljevali potrebe kupcev. V vseh teh pogledih pa bo družba - kot članica skupine Lafarge - še naprej prednostno obravnavala zdravje in varnost pri delu kot prvo prioriteto.

"Čeprav se bodo pojavili tudi izzivi, je trboveljska cementarna sodobna tovarna s strokovno ekipo, ki opravlja izredno težko delo v boju proti vplivom svetovne gospodarske krize v zadnjih letih. Tovarna je dosegla veliko, posebej na področju varovanja okolja, in naši načrti za prihodnje ohranjajo podoben ritem sprememb, "dodaja Miluch.

Miluch bo poročal Denisu Berthonu, ki je v Lafargeu odgovoren za družbe v Srednji Evropi. Ta je ob njegovem imenovanju dejal:
"To imenovanje je dobra novica za našo organizacijo. Ena od naših ključnih prednosti je, da lahko prenesemo izkušene in uspešne ljudi, ki lahko pomagajo zagotoviti nov zagon. Prepričan sem, da bo Janusz zelo pozitivno vplival na naše poslovanje. "

Za nemoten prehod v naslednjih mesecih pa bo poskrbljeno tudi tako, da bo Iztok Virant tesno sodeloval z Januszem Miluchom.

Informacije o naslednjih nalogah Iztoka Viranta bodo posredovane naknadno.



Opombe medijem:

Cementarna v Trbovljah je bila ustanovljena leta 1876. V letu 2002 je postala del skupine Lafarge, največjega svetovnega proizvajalca gradbenih materialov. Od takrat je v modernizacijo proizvodnje vložila preko 32 milijonov evrov, večinoma v investicije za zniževanje okoljskega vpliva tovarne.

V letu 2010 je bil Lafarge uvrščen na šesto mesto v projektu “Carbon Disclosure Project” (projekt razkrivanja ogljika) in vstopil v svetovni "Dow Jones Sustainability Index" (Dow Jones trajnostni indeks) kot priznanje za dejanja družbe na področju trajnostnega razvoja. Z vodilno svetovno raziskovalno ustanovo na področju gradbenih materialov uvršča Lafarge inovacije v središče svojih prednostnih nalog, ki omogočajo trajnostno gradnjo in arhitekturno ustvarjanje.