Novice

Poziv za vzorne gradbene projekte, vizionarske zasnove konceptov

Mednarodne nagrade LafargeHolcim Awards za trajnostno gradnjo odprte za prijave

Zurich, Švica - 4. junij, 2019 - Nagrade LafargeHolcim so namenjene vodilnim projektom strokovnjakov in drznim idejam mladih (naslednja generacija), ki združujejo trajnostne gradbene rešitve z arhitekturno odličnostjo. 6. cikel mednarodnega natečaja je odprt za prijave do 25. februarja 2020. Nagrade ponujajo skupno 2 milijona ameriških dolarjev v denarnih nagradah za ospredje projektov in konceptov iz arhitekture, inženiringa, urbanizma, materialov in tehnologije gradnje ter sorodnih področij. 

Prijave v glavni kategoriji LafargeHolcim Awards vključujejo trajnostne gradbene projekte v napredni fazi zasnove, z veliko verjetnostjo izvedbe. Gradnja / izdelava ne sme pričeti pred 1. januarjem 2019. Kategorija Naslednja generacija (Awards Next Generation) išče vizionarske zasnove in drzne ideje na predhodni stopnji oblikovanja, vključno z oblikovalskim in raziskovalnim delom. Za sodelovanje v tej kategoriji avtorji ne smejo biti starejši od 30 let. Študente in mlade strokovnjake vabimo, da vstopijo v glavno kategorijo nagrad s projekti, ki so dosegli napredno stopnjo oblikovanja.

Neodvisne strokovne žirije v petih geografskih regijah sveta ocenjujejo prispevke z uporabo celovitih »ciljnih vprašanj« za trajnostno gradnjo Fundacije LafargeHolcim. Merila zajemajo inovacije in prenosljivost; etične standarde in socialno vključenost; učinkovitost virov in okolja; ekonomsko upravičenost in združljivost; ter kontekstualni in estetski vpliv. Tekmovanje spodbuja krožno razmišljanje in zmanjševanje emisij CO2 v vseh disciplinah. Opredeljuje ideje z največjim potencialom za reševanje današnjih izzivov pri rasti urbanizacije in izboljšanju kakovosti življenja. 

Prijava prispevkov na natečaj je brezplačna in mora biti narejena v angleškem jeziku z uporabo spletnega obrazca in zagotoviti informacije o avtorstvu, povzetku projekta, tehnične podrobnosti ter slike projektov in / ali ilustracij. Na www.lafargeholcim-awards.org je na voljo vodnik »korak za korakom«, ki podrobno razloži postopek in pokaže, kako pripraviti prijavo. 
 
Fundacija LafargeHolcim od leta 2003 spodbuja diskurz o trajnostni gradnji predvsem prek nagrad, ki so postale najpomembnejši svetovni natečaj za trajnostno oblikovanje. Fundacija je pobuda podjetja LafargeHolcim, vodilnega svetovnega proizvajalca gradbenih materialov in rešitev.


"Nagrade LafargeHolcim poudarjajo prispevek vsakega projekta k reševanju kolektivnih potreb in ga s tem preoblikujejo v kolektivno željo."
Alejandro Aravena, arhitekt, partner, Elemental, Čile


‘'Nagrade LafargeHolcim dajejo avtorjem projekta verodostojnost in publiciteto; ljudje začnejo verjeti vanje in to jim resnično pomaga zgraditi karierni zagon.''
Brinda Somaya, glavna arhitektka, Somaya & Kalappa Consultants, Indija



"Nagrade LafargeHolcim ponujajo priložnost zastaviti prava vprašanja o gradnji jutrišnjega dne - in deliti odgovore z globalnim občinstvom."
Marilyne Andersen, profesorica trajnostnih gradbenih tehnologij na švicarskem zveznem inštitutu za tehnologijo (EPFL Lausanne)

Uporabne povezave

Kontakt za medije
LafargeHolcim Foundation for Sustainable Construction
Phone +41 58 858 82 92 - info@lafargeholcim-foundation.org
www.lafargeholcim-foundation.org