Novice

Sporočilo za javnost občine Trbovlje: Občina Trbovlje je ravnala pravilno
V nadaljevanju v celoti objavljamo včerajšnje sporočilo za javnost občine Trbovlje, v katerem sporočajo prejem sodbe Upravnega sodišča Republike Slovenije, s katero je odločilo, da se tožba g. Branimirja Bajdeta, zastopnika civilne iniciative »Za bodočnost v Občini Trbovlje«, proti Občini Trbovlje zavrne. Civilna iniciativa je zahtevala izdajo splošnega akta »Občinski odlok o prepovedi sežiga ali sosežiga odpadkov in prepoved uporabe iz odpadkov pridobljenih goriv na območju občine Trbovlje«. 
Emisije Lafarge Cementa tudi julija bistveno pod zakonsko dovoljenimi, z avgustom uvedba 36 urnega delovnega tedna v Lafarge Cementu
V skladu z odločitvijo vodstva družbe Lafarge Cement Trbovlje, podjetje po začetku nadomeščanja klasičnih goriv z alternativnimi, redno obvešča zainteresirano javnost o izmerjenih emisijah. Tudi v mesecu juliju se je pokazalo, da so izmerjene emisije bistveno pod zakonsko dovoljenimi, kljub dejstvu, da za sosežig alternativnih goriv veljajo strožji kriteriji, kot za obratovanje naprav z uporabo klasičnih fosilnih goriv.
Emisije Lafarge Cementa tudi v juniju bistveno pod zakonsko dovoljenimi
V skladu z odločitvijo vodstva družbe Lafarge Cement Trbovlje, podjetje po začetku nadomeščanja klasičnih goriv z alternativnimi, redno obvešča javnost o izmerjenih emisijah. Tudi v mesecu juniju se je pokazalo, da so izmerjene emisije bistveno pod zakonsko dovoljenimi, kljub temu, da za sosežig alternativnih goriv veljajo strožji kriteriji, kot za obratovanje naprav z uporabo klasičnih fosilnih goriv. V mesecu juniju je peč za proizvodnjo klinkerja obratovala 24 dni, v tem času pa so uporabili 600 ton gorljivih odpadkov in 129 ton odpadnih olj.
Vse emisije Lafarge Cementa v maju občutno pod zakonsko dovoljenimi
V aprilu je podjetje Lafarge Cement Trbovlje od Agencije RS za okolje prejel odločbo, ki družbi omogoča obratovanje in uporabo alternativnih goriv. V skladu z izdano odločbo je družba uspešno pričela z nadomeščanjem fosilnih goriv z alternativnimi. Njihovo uvajanje je potekalo v skladu z načrti in brez težav. 
Lafarge Cement prejel zlato priznanje za razvoj okolju prijaznega cementa CEM V
Danes je Območna gospodarska zbornica Zasavje že trinajstič podelila nagrade za inovatorstvo in inovacije v regiji. Lafarge Cement je prejel več priznanj za inovacijo, med drugim tudi zlato priznanje za razvoj cementa CEM V. Razvoj novega izdelka predstavlja del ambicioznih ciljev podjetja Lafarge Cement na področju razvoja trajnostnih in ambicioznih rešitev. 
Odziv na referendum v občini Zagorje
V Lafarge Cementu spoštujemo ustavno zagotovljeno pravico vsakega posameznika da izrazi svoje mnenje. Glede na zastavljeno vprašanje in številne zavajajoče trditve in napačne informacije je bil rezultat referenduma pričakovan. Hkrati pa je potrebno povedati, da je potrebno enako spoštovati zakonska določila Republike Slovenije in Evropske Unije, zato bo Lafarge Cement še naprej posloval v skladu s pravicami in omejitvami, ki mu jih nalaga zakonodaja.
V Lafarge Cementu prejeli vprašanja društva Ekokrog
Danes je društvo Ekokrog poslalo družbi Lafarge Cement pisna vprašanja o nadomeščanju dela fosilnih goriv z alternativnimi, ki jih družba izvaja v skladu z izdanim okoljevarstvenim dovoljenjem in zakonodajo. Vprašanja so se nanašala na morebitne težave, ki se bi naj dogajale pri sosežigu in na vrste ter količine do sedaj uporabljenih alternativnih goriv. 
Sodišče je razsodilo v zadevi glede primerjav podjetja Lafarge Cement in njegovih zaposlenih s Hitlerjem in nacističnim režimom
Sodišče je razsodilo v zadevi glede primerjav podjetja Lafarge Cement in njegovih zaposlenih s Hitlerjem in nacističnim režimom, ki jih je tožena stranka razpošiljala javnosti pred časom, v skladu s civilizacijskimi normami in evropsko prakso pa Lafarge Cement ne komentira odločitev sodišča.
Lafarge Cement uspešno pričel z nadomeščanjem fosilnih goriv z alternativnimi
V skladu z okoljevarstvenim dovoljenjem in zakonodajo, so v družbi uspešno pričeli z nadomeščanjem fosilnih goriv z alternativnimi. Uvajanje je potekalo v skladu z načrti in brez težav. 
IPPC dovoljenje predpisuje za Lafarge Cement strožje kriterije glede obremenjevanja okolja
Vodstvo družbe Lafagre Cement Trbovlje je na današnji novinarski konferenci predstavilo obveznosti, ki jih podjetju nalaga dovoljenje, ki jim ga je pred kratkim izdala Agencija Republike Slovenije za okolje.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516