Novice

Prejeli smo priznanje Turističnega društva Trbovlje za industrijsko pot

Trbovlje, 14. decembra 2011 - Turistično društvo Trbovlje je 9. decembra že 22-tič zapored podelilo zlato vrtnico in priznanja društva, ki jih podeljujejo za promocijo Občine Trbovlje. Eno od štirih priznanj za promocijo Trbovelj smo prejeli tudi v Lafarge Cementu.

Nagrada, ki smo jo v cementarni prejeli za turistično industrijsko pot, nam je v veliko čast. Industrijska pot je novost v Zasavju in veseli smo, da je naletela na dober odziv v lokalni skupnosti ter tudi drugod po Sloveniji. Vsaka nagrada, tudi ta, pa prinaša tudi odgovornost. V Lafarge Cementu se bomo še naprej trudili, da bo cementarna lepo urejena in bo prijazno sprejela njene obiskovalce. Teh smo zgolj v dveh mesecih po uradni otvoritvi poti našteli že preko 500.

Najvišje priznanje za promocijo občine, zlato vrtnico, je Turistično društvo Trbovlje letos podelilo alpinistu, arheologu in arhitektu Janezu Bizjaku. Ta je nagrado prejel za svoje delo, s katerim je ime Trbovelj širil tudi izven meja občine. Prejemniki ostalih treh priznanj za promocijo Trbovelj so fotograf in oblikovalec Peter Jamnik, Društvo kmečkih žena ter Društvo prijateljev mladine.



Priznanje sta predstavniku cementarne Andreju Sopotniku podelila lanski dobitnik Zlate vrtnice Jaka Potrpin in predsednica Turističnega društva Trbovlje Marija Juraja. Foto: Žiga Žibert.