Novice

Finalist nagrade Architizer A+ tudi športna dvorana Podčetrtek

Trbovlje, 13. marca 2013 - Spletno mesto Architizer vsako leto podeljuje nagrade različnim arhitekturnim dosežkom. Letos se je med finaliste za nagrado A+ leta 2013, v kategoriji športnih centrov, uvrstila tudi Športna dvorana Podčetrtek. Dvorana je bila zgrajena leta 2011, pri gradnji pa so uporabili cement naše cementarne.

Športna dvorana Podčetrtek stoji v neposredni bližini Term Olimia in ob regionalni cesti. Po svojih merah presega večino zgradb v svoji okolici in je zaradi tega oblikovana kot nekakšna protiutež Termaliji, edini primerljivo veliki stavbi v bližini. Vhod v stavbo zaznamuje rdeča podlaga, kot prispodoba rdeče preproge, ker se dvorana uporablja tudi za večje kulturne dogodke.



Foto: Miran Kambič

Za dvorano lahko glasujete na spletni strani Architizer v kategoriji športnih objektov, kjer lahko tudi preberete več o dvorani. Dodatne podrobnosti o objektu najdete tudi na spletni strani Zavoda za prostorsko kulturo.

Na spletnem mestu Archetizer si oglejte še druge svetovne arhitekturne bisere. Med finalisti za nagrade A+ boste našli še en objekt, zgrajen iz cementa Lafarge. Gre za stolpnico Dubai Infinity Tower, ki jo najdete v kategoriji stavb, višjih od 16 nadstropij.

Spletno mesto Architizer je nekakšno družbeno omrežje za arhitekte, v okviru katerega lahko le-ti na spletu predstavijo svoje delo in dosežke. Deluje že od leta 2009 in združuje tako začetnike kot uveljavljena imena.