Novice

Okoljevarstveniki in ostali zainteresirani pokazali malo zanimanja za predstavitev cementarne
Včeraj so v Lafarge Cementu končali prvi sklop dni odprtih vrat, organizirane za vse tiste, ki so v preteklosti kazali interes za okoljsko problematiko. Predstavniki mestnih svetov z vseh treh zasavskih občin so se vabilu odzvali in predstavitve so se končale s konstruktivnimi zaključki. Na začudenje organizatorjev pa šolniki, zdravstveni delavci in posebej okoljevarstveniki niso pokazali interesa, da bi se seznanili z dosežki in tehnologijo v zadnjih letih in sploh prišli v tovarno ter se na mestu samem seznanili s stanjem.
Sprememba TRR
Spoštovane poslovne partnerje obveščamo, da se je zaradi procesa pripojitve NLB Banke Zasavje Trbovlje d.d. k Novi Ljubljanski banki d.d. Ljubljana s 1.5.2008 spremenila številka našega Poslovnega računa.
Odločitev in presoja o izdaji okoljskega dovoljenja je v pristojnosti Agencije RS za okolje in prostor
V časniku Delo smo v petek, 18. 4. 2008, lahko prebrali prispevek z naslovom Zasavci na bolniškem dopustu dlje in zaradi težjih bolezni, kjer novinarka v uvodnem odstavku povzema izjavo vodje projekta o zdravju Zasavcev dr. Marka Vudraga z Zavoda za zdravstveno varstvo Ljubljana. Dr. Vudraga trdi, da naj bi skupaj z dr. Rudijem Zupanom, zdravnikom v trboveljski bolnišnici, preprečila, da bi Lafarge Cement dobil okoljsko dovoljenje.
Posadimo drevo v zemljo, zasadimo vrednote v srce
22. april je mednarodni Dan zemlje. Na ta dan se povsod po svetu z različnimi projekti simbolično zahvalimo naši Zemlji, za vse, kar nam nudi že tisočletja. Člani Gibanja za pravičnost in razvoj iz Zasavja bodo v ta namen organizirali sajenje dreves v Evroparku. 
Lafarge Cement odprl vrata družinam zaposlenih in upokojencem
Kljub deževnemu vremenu se je na sobotno dopoldne pred vhodom v proizvodni del Lafarge Cementa zbralo približno 160 ljudi, ki so tako ali drugače tesno povezani s cementarno – zaposleni, njihove družine in nekdaj zaposleni v trboveljski cementarni. Lafarge Cement je namreč pripravil dan odprtih vrat z namenom, da bi družinam zaposlenih in upokojencem kot prvim predstavil, kaj vse je Lafarge Cement kot sodobna cementarna postoril na področju tehnološkega napredka in zmanjševanja vplivov na okolje.
Obiščite nas na mednarodnem gradbenem sejmu Megra v Gornji Radgoni
Rdeči, modri, zeleni, črni, beli, zidarski... naši cementi so temelj vsake odlične gradnje. Vabimo vas, da njih in nas bolje spoznate na razstavnem prostoru Lafarge Cementa.
Lafarge Cement sponzor 3. mednarodnega arhitekturnega bienala
V Ljubljani od 4. do 18. marca poteka 4. Mednarodni arhitekturni bienale Ljubljana na temo Sodobni geto. Na različnih lokacijah v Ljubljani se bo predstavilo več kot 30 svetovno znanih ustvarjalcev iz sveta arhitekture, urbanizma, mode, teorije in filma. Na uglednem bienalu sodeluje tudi Lafarge Cement, in sicer kot sponzor prestižne svetovne arhitekturne nagrade za trajnostno arhitekturo.
Nov nadzorni svet družbe Lafarge Cement
Skupščina delničarjev družbe Lafarge Cement je na današnji seji potrdila predlog nove sestave nadzornega sveta. Na čelo nadzornega sveta je tako stopil Nicholas Fournier, regijski direktor Lafargeeve divizije Cement za Centralno Evropo. Poleg tega je skupščina na predlog nadzornega sveta sprejela sklep, da se število članov v nadzornem svetu zmanjša, in sicer s šestih članov na tri člane. 
Obisk francoske veleposlanice in varuhinje človekovih pravic v Lafarge Cementu
Na pobudo francoskega veleposlaništva je 25. februarja 2008 Zasavje obiskala francoska veleposlanica Chantal de Ghaisne de Bourmont. Dopoldne se je sestala z vodstvom Lafarge Cementa, popoldne pa z zagorskim županom Matjažem Švaganom in predstavniki društva Eko krog.
Po končanem remontu v Lafarge Cementu še zagon čistilne naprave za dušikove okside
V trboveljski cementarni v času remonta potekajo zaključna dela na sistemu za zmanjševanje dušikovih oksidov. Novo čistilno napravo bodo zagnali po končanem rednem letnem remontu prvi teden v februarju. V Lafarge Cementu ocenjujejo, da bo čistilna naprava zmanjšala vrednost dušikovih oksidov v izpustih do 85 odstotkov. Vrednost te naložbe Lafarge Cementa v zmanjševanje vplivov na okolje znaša 750.000 evrov. Poleg vgradnje nove čistilne naprave bodo v času vsakoletnega remonta v Lafarge Cementu zamenjali tudi dva glavna filtra v klinker hali.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516