Novice

Uporaba alternativnih goriv v Lafarge Cementu ne bo povečala vplivov na okolje
V zvezi z objavami v medijih in nasprotovanju civilne iniciative pri pridobitvi okoljskega dovoljenja družbe Lafarge Cement in s tem tudi dovoljenja za uporabo alternativnih goriv v proizvodnji trboveljske cementarne, želimo podati nekaj dejstev, saj gre pri dosedanjem navajanju očitno za nerazumevanje namena uporabe alternativnih goriv ali pa namerno potvarjanje dejstev, saj uporaba alternativnih goriv skupaj s klasičnimi gorivi pomeni zmanjševanje vpliva na okolje.
Zasavski otroci tudi letos sodelovali na natečaju »Otroci rišejo«
Učenci 4. razredov iz več osnovnih šol v treh zasavskih občinah so tudi letos sodelovali na natečaju družbe Lafarge Cement »Otroci rišejo«. 300 otrok je pod mentorstvom učiteljev oddalo svoje risbe v dveh kategorijah, na temo novega leta in na temo gradbeništva.
Iztok Virant tudi uradno na čelu Lafarge Cementa
Nadzorni svet družbe Lafarge Cement, d.d., je na svoji današnji seji tudi uradno potrdil Iztoka Viranta za novega predsednika uprave. Člana uprave še naprej ostajata Božo Černila in Marko Pirc, ki bosta tudi odgovorna za prodajo in finance.
Iztok Virant bo novi predsednik uprave družbe Lafarge Cement, d.d.
Nadzorni svet družbe Lafarge Cement, d.d., je izbral novega predsednika uprave, in sicer bo nadzorni svet Iztoka Viranta na svoji naslednji seji 18. decembra 2007 tudi uradno imenoval za predsednika uprave trboveljske cementarne. Dosedanja člana uprave Marko Pirc in Božo Černila ostajata po letu dni uspešnega upravljanje družbe še naprej člana uprave, z enakimi odgovornostmi na področju financ in prodaje.
Vzpodbudno srečanje zagorskega župana in vodstva družbe Lafarge Cement
Trboveljsko družbo Lafarge Cement je obiskal zagorski župan Matjaž Švagan. S članoma uprave družbe Lafarge Cement Božom Černilo in Markom Pircem so se med drugim pogovarjali o trenutnih dosežkih Lafarge Cementa glede okoljske sanacije tovarne in o nadaljnjih ukrepih za zmanjševanje vplivov na okolje. Izrazili so tudi skupno podporo pilotskemu projektu regijskega spletnega monitoringa izpustov. Gre za prvo tovrstno pobudo pri nas.
Lafarge Cement bo oktobra uradno zagnal odžveplevalno napravo
Trboveljska cementarna Lafarge Cement bo oktobra skladno z obvezo iz sanacijskega programa in izpolnjevanja pogojev za pridobitev okoljskega dovoljenja uradno zagnala odžveplevalno napravo, ki poskusno deluje od letošnjega aprila, so za STA danes povedali v trboveljski cementarni. Do uradnega zagona naj bi družba prejela tudi okoljsko dovoljenje oz. obvestilo pristojnih organov, kdaj ga lahko pričakuje, so pojasnili v Lafarge Cementu
Vrhunski kajakaš Peter Kauzer si je ogledal Lafarge Cement
Danes je bil v Lafarge Cementu na obisku vrhunski slovenski kajakaš Peter Kauzer, dobitnik zlate medalje v ekipni in srebrne v posamični tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Slovaškem. Ogledal si je cementarno, v pogovoru z upravo pa je predstavil svoje načrte za nadaljevanje sezone. Uprava Lafarge Cementa je predstavila razloge za podporo vrhunskega športa in nadaljnje načrte pri sponzoriranju.
Vabimo vas na Dan odprtih vrat v cementarni Lafarge Cement
Spoštovani sokrajani in sokrajanke, verjamemo, da ste se že večkrat želeli na lastne oči prepričati, kako je cementarna Lafarge Cement videti od znotraj, pa niste našli primerne priložnosti. Prav zato vas vabimo, da si v živo ogledate posodobljeno trboveljsko cementarno z vsemi njenimi zadnjimi tehnološkimi in okoljevarstvenimi pridobitvami.
Vabilo na predavanje o zimskem plezanju po 82 alpskih štiritisočakih
Vabimo vas na predavanje Mihe Valiča, ki bo predstavil ogled filma in diapozitivov plezanja po 82 alpskih štiritisočakih v zimskih razmerah. Miha Valič je prvi človek v zgodovini, ki mu je naenkrat v zimskih razmerah uspelo osvojiti vseh 82 alpskih štiritisočakov. 
Začeli smo z objavo mesečnih poročil trajnih meritev
Mesečna poročila trajnih meritev izvaja Inštitut za varstvo okolja Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, mesečno pa bodo na voljo na strani Meritve v meniju Trajnostni razvoj.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516