Novice

Odziv Lafarge Cementa na odločitev MOP
Družba Lafarge Cement je včeraj prejela odločbo Ministrstva za okolje, s katero se nadaljuje postopek pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja, ki ga je družba Lafarge Cement v letu 2009 že pridobila v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo.
Pojasnilo v zvezi z današnjim prispevkom Polone Malovrh v časopisu Delo
V zvezi z današnjim prispevkom novinarke Polone Malovrh v časniku Delo z naslovom »Na okoljskem ministrstvu zatajili sestanek z LC«, posredujemo naslednje pojasnilo..
Ob praznovanju 135-letne tradicije proizvodnje cementa so v Trbovljah otvorili industrijsko pot
V prostorih podjetja Lafarge Cement Trbovlje je danes potekala slovesnost ob 135-letnici delovanja cementarne. Prireditve so se udeležili poslovni partnerji in predstavniki lokalne skupnosti. Ob tej priložnosti je cementarna Vrtcu Trbovlje predala donacijo, s katero bo vrtec otrokom omogočil bolj prijetno bivanje v svojih prostorih, ter otvorila industrijsko pot po cementarni, svojevrstno pridobitev turistične ponudbe v Zasavju.
Izšla je poletna številka revije LC Tim
V poletni številki revije LC Tim pišemo podrobneje o aktivnostih, ki smo jih izvedli v juniju v sklopu meseca varnosti, v katerem smo posebno pozornost namenili varnosti v prometu. Pišemo še o zadnji odločitvi ARSO, predstavljamo dejstva o poslovanju podjetja, novo embalažo za črni cement, delničarski načrt za zaposlene, naše sodelovanje pri nadaljevanju projekta očistimo Slovenijo v Trbovljah, ter o Lučkinem Memorialu plavalnega kluba Lafarge Cement Trbovlje. 
Zaposleni v družbi Lafarge Cement se zavzemajo za ohranitev cementarne v Trbovljah
Na odločitev Agencije Republike Slovenije (Arso) za okolje o zavrnitvi obravnavanja Lafarge Cementa kot obstoječe naprave se je odzval tudi Svet delavcev trboveljske cementarne. Predstavnica Sveta delavcev Desanka Petrič je izrazila zaskrbljenost pred morebitnim nižanjem plač ali odpuščanji zaradi vpliva, ki ga bo imela odločitev Arsa na poslovne rezultate cementarne. Delavci so v pismih svoje stališče predstavili tudi županom treh zasavskih občin – Trbovlje, Zagorje in Hrastnik. 
Lafarge Cement je žrtev spreminjanja interpretacij zakonodaje s strani upravnih organov in sodstva
 Na današnji novinarski konferenci je vodstvo podjetja Lafarge Cement Trbovlje predstavilo svoje stališče do odločitve Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso), ki je 11. julija zavrnila opredelitev trboveljske cementarne kot obstoječe naprave, medtem ko je bilo leta 2009 IPPC dovoljenje podeljeno ob predpostavki da gre za obstoječo napravo. Družba se z odločitvijo ne strinja, ker ni posledica vsebinskih nepravilnosti v IPPC dovoljenju Lafarge Cementa, temveč je rezultat različnih interpretacij zakonodaje s strani upravnih organov in sodstva. Za zaščito svojih interesov bo družba Lafarge Cement odločno sprožila ustrezne pravne postopke.
Lafarge Cement spoštuje veljavne okoljske standarde ter si prizadeva za rešitev stanovanjskega vprašanja najbližjih sosedov
Društvo Eko krog in Civilna iniciativa Trbovlje sta na današnji novinarski konferenci predstavila ovadbo proti Inšpektoratu za okolje RS zaradi domnevnega pomanjkljivega nadzora nad delovanjem Lafarge Cementa. V družbi Lafarge Cement zavračamo javne izjave predstavnikov Eko kroga in Civilne iniciative Trbovlje v današnjem sporočilu za javnost, ki se nanašajo na naše podjetje. 
Novi cilji na področju CO2: od materialov do zgradb
Pariz, junij 2011 - Lafarge si je zadal nove cilje za emisije CO2, ki obsegajo dve ključni področji. 
Ob dnevu zemlje je 350 mladih iz Trbovelj posadilo drevesa v kamnolomu Plesko
V tednu, ko obeležujemo svetovni dan Zemlje, smo v sodelovanju s turističnim društvom Trbovlje pripravili zanimivo okoljsko akcijo. Povabili smo trboveljske osnovnošolce, ki so na območjih našega kamnoloma Plesko v Trbovljah, kjer smo s pridobivanjem surovine prenehali, zasadili 350 dreves. Akcijo smo poimenovali Posvojimo drevo, saj želimo, da bi mladi v prvih tednih po zasaditvi tudi skrbeli za svoje drevo ter spremljali njihovo rast.
Zrak v Zasavju, Lafarge Cement in okoljsko dovoljenje
Objavljamo prispevek iz Delove Sobotne priloge iz dne 26.3.2011, avtor dr. Roth Jože.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516