Novice

Članek z naslovom »Nočejo še enega Lafargea« žalostna podoba zavajajočih in enostranskih informacij, ki jih je bila v zadnjih letih deležna slovenska javnost
V teh dneh smo lahko v enem od slovenskih časopisov prebrali članek z omenjenim, v katerem so bile zapisane tudi besede predsednika Ekološke iniciative Rače, Marjana Laha, da bi ''lahko v novi sežigalnici sežigali tudi odpadke iz cementarne Lafarge Cement'' ter napoved Branka Ledineka, župana Rač, ''da bi se zamisli o sežigu odpadkov iz Lafarge Cementa uprli na vse možne načine.''
Neznanec izstrelil štiri krogle v upravno zgradbo Lafarge Cementa v Trbovljah
Zaposleni, ki so prihajali danes zjutraj na delo v upravno zgradbo trboveljske cementarne so opazili polomljena stekla na upravni zgradbi Lafarge cementa. Po natančnejšem ogledu škode je bilo ugotovljeno, da so jo povzročile krogle izstreljene iz neznanega orožja. Na srečo v času streljanja v zgradbi še ni bilo zaposlenih, zato človeška življenja niso bila neposredno ogrožena. 
Imenovan novi generalni direktor Lafarge Cementa d.o.o. Trbovlje
Trbovlje, Pariz, 3. marca 2011 – z današnjim dnem je bil na mesto generalnega direktorja Lafarge Cementa d.o.o. Trbovlje imenovan Janusz Miluch. 
Izšla je prva številka časopisa Naše cajtnge, časopisa za lokalno skupnost ob 135 letnici cementarne
Naše cajtnge so novi časopis, ki smo se ga v trboveljski cementarni odločili pripraviti štirikrat letno za našo lokalno skupnost. Zato v njih ne bo govora zgolj o cementarni. Več prostora bomo namenili našemu okolju, Zasavju v celoti. Ker verjamemo, da imamo Zasavci kaj pokazati. Ker nas žalosti, da je Zasavje v Sloveniji na slabem glasu in da smo za to v veliki meri krivi prav mi, Zasavci sami. In ker smo tudi trboveljski cementarji del tega okolja že celih 135 let.
Lafarge Cement predal vse dokumente o meritvah
V petek je v Trbovljah Ministrstvo za okolje in prostor društvu Ekokrog predalo dokumente z meritvami onesnaževanja Lafarge Cementa, ob tem pa so jih z rezultati seznanili tudi izvajalci meritev. Okoljski minister Roko Žarnić je ob predaji ponovno poudaril, da cementarna ni edini okoljski problem Zasavja, zato se je treba ukrepov lotiti celostno.
Odziv na zadnje izjave g. Macerla in g. Švagana ter predstavitev rezultatov meritev kakovosti zraka v Zasavju v zadnjih tednih
Pred dnevi smo v medijih zasledili objavo o prijavi občine Zagorje Računskemu sodišču. Če gre za resnično dejstvo, potem lahko v cementarni le obžalujemo, da se za doseganje osebnih ciljev gospoda Macerla porabljajo sredstva slovenskih davkoplačevalcev.
Gospoda Macerla ne zanima zmanjševanje obremenjevanja okolja, ampak ga moti tuj lastnik cementarne
V zadnjih odzivih na ponudbo ministrstva za okolje in dejstvih, ki jih je javnosti posredovala cementarna Lafarge Cement Trbovlje je gospod Macerl potrdil dejstvo, da ga neodvisno ugotavljanje dejanskega vpliva cementarne na okolje ne zanima. 
Lafarge Cement Trbovlje pozdravlja pobudo ministra dr. Roka Žarnića
Na včerajšnji novinarski konferenci je minister za okolje in prostor ponudil Zasavcem, da izberejo in predlagajo neodvisne strokovnjake bodisi iz Slovenije ali tujine, ki bodo po lastni presoji opravili revizijo vseh postopkov, dosedanjih meritev emisij in opravili tudi neodvisne meritve in analize obremenjevanja okolja v Zasavju ter dejanskega vpliva cementarne na okolje. Ministrstvo je strokovnjake in njihove neodvisne revizije pripravljeno tudi plačati. 
Odziv trboveljske cementarne na peticijo pedagoških delavcev Zasavja
V Lafarge Cement Trbovlje pozdravljamo ter podpiramo vse, ki si iskreno prizadevajo za varovanje okolja. Naša ustava daje državljanom pravico do bivanja v primernem okolju in v trboveljski cementarni to pravico v celoti spoštujemo. 
Dejstva o trboveljski cementarni in kaj nasprotniki cementarne v Trbovljah vedno zamolčijo
V odziv na poročanja v preteklih tednih v nadaljevanju navajamo dejstva glede obratovanja trboveljske cementarne ter kaj o našem poslovanju nasprotniki vedno zamolčijo.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516