Fundatherm

FUNDATHERM, LAHKI BETON, KI RAZMIŠLJA
100 % mineralna izolacija temeljev, ki zagotavlja udobje


Fundatherm je cementno vezan material iz ekspandirane gline. 100 % mineralen material se lahko uporablja za izolacijo pod talno ploščo ali pod estrihi, kot perimetrska izolacija ali kot izolacija bazenov. Zaradi svojih fizikalnih lastnosti izpolnjuje vse izolacijske zahteve za vgradnjo pod talno ploščo. Njegove visoke tlačne trdnosti izravnavajo napetosti skozi celotno življenjsko dobo stavbe in s tem ščitijo njene temelje. Prav tako je odporen proti obremenitvam zaradi sprememb vlage. Zagotavlja učinkovito izolacijo, absorbira zvok in je negorljiv.

S smiselno in strokovno izvedeno izolacijo prihranimo na stroških energije preko celotnega življenjskega cikla hiše. Optimalna izolacija se začne seveda tam, kjer pride hiša v stik z zemljo - da bi zaščitili temelje pred mrazom, zamrzovanjem in vlago.

Fundatherm je naravni gradbeni material, ki mu sestavine - cement, voda in ekspandirana glina Liapor - dajejo naravno izolativnost in uravnavanje vlage, s tem pa so materiali, proizvedeni iz nafte, popolnoma odveč že od samih temeljev dalje.

Mineralni izolacijski temelj se prilagaja katerikoli obliki in ustvarja monolitno izolacijo. Osnovna plošča je lahko vgrajena neposredno na nasutje, brez izgube časa. Izolativni beton je na gradbišče dostavljen z avtomešalcem, kar pomeni, da na gradbišču ne prihaja do odpadkov.

Fundatherm je lahek, vendar ohranja svojo obliko tudi pod velikimi pritiski, ne potrebuje zgoščevanja, zagotavlja učinkovito izolacijo, vpija zelo malo vode, se ne izpira v primeru poplav in ga je ob koncu uporabe mogoče reciklirati kot gradbeni odpadek. Z uporabo tega sistema se skrajša delovni čas, kar pomeni znižanje stroškov.

Za dodatna vprašanja in povpraševanja smo vam na voljo na narocila.si@lafargeholcim.com.