Gradimo boljša mesta

Rešitve, ki naredijo mesta lepša


"Mesto je v stalnem premikanju, transformaciji in metamorfozi. Nič ni bolj podobno živemu bitju kot to telo iz kamna," je napisal francoski umetnostni zgodovinar Michel Ragon. Mesta utelešajo včerajšnje in današnje ideje. So priče preteklosti in hkrati vitalnosti današnjega časa. Vsaka generacija doda svoj prispevek. Beton ima dobre prednosti pri prizadevanjih za lepša mesta. Ni naključno, da navdihuje tako veliko število arhitektov, saj tehnološke lastnosti v kombinaciji z njegovo veliko fleksibilnostjo omogočajo drzne arhitektonske dosežke.


Lepota pa ni edina, ki določa izjemne zgradbe. S kombinacijo estetskih in utilitarnih lastnosti lahko beton z unikatnostjo oblike, delikatno strukturo in raznoliko teksturo transformira funkcionalno zgradbo, kot so na primer bolnica, letališče ali stadion. Beton je lahko tudi diskreten in učinkovit pri projektih restavracije arhitekturne dediščine v mestih.

PRILAGOJEN BETON ZA DRZNEJŠE ARHITEKTURNE DOSEŽKE
Naše gradbene rešitve v betonu omogočajo raznovrstne možnosti. Izjemno visoko zmogljivi betoni s kombiniranjem izjemno visoke zmogljivosti in izjemne moči ter izrazite vitkosti omogočajo osupljivo originalno načrtovanje, kot je to na primer južnokorejski most za pešce, imenovan Mir, v Seulu, ki ga je načrtoval Rudy Ricciotti. Ta most ima pohodno površino, ki meri zgolj 3 centimetre v debelino. Dekorativni betoni olepšajo zgradbe in javne površine s kakršnimi koli barvami in teksturami. Samostrjevalni in samoizravnalni betoni ponujajo posebno gladek vrhnji sloj in so zaslužni za mnoge tehnične dosežke in estetske zgodbe o uspehu. Vse te rešitve podpirajo izjemno arhitekturo v svojem prizadevanju za lepša mesta.