Gradimo boljša mesta

Rešitve, ki mestom zagotavljajo več stanovanj 


Mesto je kraj, kjer se odvija življenje, ''velika hiša'', ki jo delimo s tujci, pod pogojem, da je vsem dostopna. Dostopnost do primernega, cenovno dostopnega in trajnega doma je prioriteta tako za prišleke, ki prihajajo v mesto, kot tudi za tiste, ki v njem že živijo.

GRADNJA STANOVANJ ZA VSE
Beton je trden, široko dostopen in ima razumno ceno. Ponuja rešitve pri gradnji novih stanovanj kot tudi pri preurejanju obstoječih. Naše rešitve pri cementih in betonih so prilagodljive in se razlikujejo glede na lokalne vire in gradbene metode. Delamo tudi na inovativnih procesih in storitvah za hitrejšo in cenejšo gradnjo. Na primer: v francoskem mestu Bègles delamo na projektu, ki na novo definira socialna stanovanja kot koncept modularnih stanovanj, ki združujejo prednosti samostojne hiše in stanovanjskega bloka.

SPODBUJANJE CENOVNO DOSTOPNIH STANOVANJ
Stanovanje za slehernega je predvsem vprašanje sredstev. Ponujamo rešitve, ki prebivalcem z nižjo kupno močjo omogočajo, da pridejo do stanovanj po nizki ceni, predvsem v deželah v razvoju. V Malaviju ponujamo alternativno rešitev za glineno opeko, ki povzroča krčenje gozdov, saj žganje opeke zahteva zelo veliko lesa. Durabric je vezivo, ki se uporablja z mešanjem prsti za proizvodnjo stabilnih blokov. Je poceni in ne škodi okolju. Naslednji tak primer je naš prispevek pri obnovi hiš v revnih četrtih. Ker tovornjaki z betonom ne morejo voziti po ozkih uličicah, se beton transportira v vrečah. Ponujamo tudi mikrokredite za najbolj zapostavljene ljudi, da jim omogočimo gradnjo, širitev ali obnovo njihovih domov. Hkrati jim zagotavljamo nasvete in tehnično podporo.