Novice

Vodenje Lafarge Cementa v Trbovljah prevzema Haimo Primas

Trbovlje, Dunaj, 1. februar 2013 – Družbo Lafarge Cement Trbovlje zapušča dosedanji generalni direktor Janusz Miluch, na njegovo mesto pa bo stopil Haimo Primas, ki je v trboveljski cementarni že opravljal funkcijo finančnega direktorja v obdobju od novembra 2010 do aprila 2012.

Haimo Primas bo zamenjal dosedanjega generalnega direktorja Lafarge Cementa Janusza Milucha, ki s 1. februarjem 2013 prevzema mesto generalnega direktorja Lafargeve poslovne enote na Češkem v Čižkovicah. Sprejel je ponujeno možnost nadaljnjega razvoja in dela v večji poslovni enoti, ki je hkrati bližje bivališču njegove družine. Miluch je funkcijo generalnega direktorja Lafarge Cementa v Trbovljah opravljal od marca 2011.

Haimo Primas se je po zaključku študija ekonomije v Gradcu zaposlil kot revizor. Svojo poklicno pot v Lafargeu je začel leta 2003 v avstrijski cementarni Retznei kot kontroler. V letu 2008 je prevzel vodenje nabavne službe v Avstriji, v letu 2010 postal finančni direktor trboveljske cementarne, nazadnje pa je zasedal mesto vodje nabave za Lafarge CE (Srednja Evropa) in Avstrijo.

Na svojem novem delovnem mestu bo Haimo skupaj z ostalimi člani vodstva odgovoren za poslovanje Lafargea v Sloveniji in na Hrvaškem. Ta odgovornost sega od procesa proizvodnje z zagotavljanjem izpolnjevanja potreb kupcev podjetja po visoko kakovostnih izdelkih, kot tudi ob zagotavljanju dobrih odnosov z vsemi javnostmi.

Poročal bo izvršnemu direktorju Lafarge CE Thomasu Spannaglu, poleg tega bo tudi član vodstva Lafarge CE.