Novice

Obiščite odprte hiše Slovenije

Trbovlje, 3. oktober 2013 - V soboto, 5 oktobra in nedeljo, 6. oktobra bo v Sloveniji potekala prireditev Odprte hiše Slovenije OHS, razstava kakovostne, sodobne, inovativne arhitekture in prostorskih ureditev. Pobudo smo z veseljem podprli tudi v Lafarge Cementu in se kot sponzor pridružili projektu. Letos si lahko brezplačno ogledate 103 objekte, kar nekaj od teh je bilo zgrajenih s cementom naše cementarne.

Organizator letošnjega projekta je Center arhitekture, zavod za razvoj prostorske kulture in želi z njim omogočiti ljudem praktično izkušnjo v dobri arhitekturi. Prireditev bo letos potekal že četrtič in iz leta v leto privablja več obiskovalcev. Lani si je objekte v okviru OHS ogledalo že več kot 3500 obiskovalcev. Odprte hiše Slovenije so del svetovne mreže Open House Worldwide, ki deluje od leta 1992 in združuje 19 mest po celem svetu, Slovenija pa sodeluje kot država. Poslanstvo projekta je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi.

Izkoristite enkratno priložnost brezplačnih ogledov izbrane slovenske arhitekture, ki si jih boste lahko ogledali z vodenjem arhitektov ali lastnikov in upraviteljev objektov. Ogledate si lahko različne tipe objektov: poslovne in zasebne, lesene in energetsko varčne, nove in prenovljen, stavbe in odprte prostore. Pri izboru objektov je poudarek na sodobni arhitekturi, inovativnih rešitvah, prilagojenosti na lokacijo, možnostih spreminjanja objektov glede na potrebe uporabnikov, trajnostni način gradnje.

Več o projektu in program: www.odprtehiseslovenije.org

V okviru projekta Odprte hiše Slovenije si lahko ogledate tudi eno večjih investicij na področju visokega šolstva v Sloveniji v zadnjih letih, Medicinsko fakulteto v Mariboru, ki je bila zgrajena s cementom Lafarge. Foto: Miran Kambič