Novice

Novi vodja za novi svet: uradni začetek LafargeHolcima po vsem svetu

LafargeHolcim danes uradno začenja novo skupino po vsem svetu in napoveduje ključne elemente svojih ambicij za prihodnost. Po uspešnem zaključku združitve družb Lafarge in Holcim in uvrstitvi novih delnic LafargeHolcim v Zürichu in Parizu, si bo zdaj nova skupina prizadevala biti najučinkovitejše podjetje v industriji gradbenih materialov.

Glavni izvršni direktor LafargeHolcim Eric Olsen je ob tem dejal: "Zdaj bomo kot LafargeHolcim vstopili v naslednjo fazo naše preobrazbe, da postanemo vodilni v vsakem pogledu - podjetje, ki ima pozitiven vpliv na svet in lahko resnično ustvari razliko za svoje stranke, svoje zaposlene, delničarje in družbo. "

LafargeHolcimove nove ambicije so podprte na petih ključnih ciljnih področjih
Družba je pričela strateško preobrazbo z gradnjo na najboljšem iz Lafargea in Holcima. Skupina se bo zdaj osredotočila na pet področij v prvi fazi integracije:
• Sinergije: doseči sinergijski cilj 1,4 milijarde evrov v treh letih
• Razporeditev kapitala: močan pristop k razporeditvi kapitala in splošnemu zmanjšanju porabe kapitala
• Komercialno preoblikovanje: ustvarjanje razlike preko inovativnih izdelkov in rešitev
• Integracija: ustvariti enotno novo skupino in kulturo
• Zdravje in varnost: postavitev zdravja in varnosti v središče organizacije.

LafargeHolcim bo organiziran po novem modelu delovanja, prilagojen zadovoljevanju lokalnih strank, ob hkratnem izkoriščanju velikosti skupine, vpliva in zmogljivosti na svetovni ravni. Sem spadajo države z večjo močjo, regionalne platforme za upravljanje in strokovno gnane funkcije na korporativnem nivoju.