Novice

Globalne LafargeHolcim Awards 2018: podeljene zlata, srebrna in bronasta nagrada

Modeli za mega-mesta, urbane skupnosti in podeželska naselja so osvojili glavne nagrade v najpomembnejšem svetovnem natečaju za trajnostno oblikovanje. 

Projekti v Mehiki, Nigru in ZDA so zmagovalci 5. globalnega natečajaLafargeHolcim za trajnostno gradnjo. Tako raznoliki kot so najboljši trije projekti v geografskem in programskem smislu ter obsegu - so rezultat resničnega skupnega dela med generacijami, spoloma in narodnostmi. Alejandro Aravena (Čile) je vodil neodvisno žirijo priznanih strokovnjakov, ki so ocenili 15 finalnih projektov z vseh kontinentov, ki so se kvalificirali za globalno raven nagrad. 2 milijona USD vreden natečaj vodi Fundacija LafargeHolcim, pobuda družbe LafargeHolcim, vodilne svetovne družbe za gradbene materiale in rešitve. 

"Hydropuncture", globalni zmagovalec natečaja LafargeHolcim Awards. Nagrajeni projekt v Mexico Cityju je zadrževalnik in čistilnik vode, ki vključuje poplavne bazene in javno infrastrukturo s prostori, ki sledijo gravitacijski logiki tekoče vode.

Podrobnejše predstavitve zmagovalnih projektov so na voljo na spletni strani Fundacije LafargeHolcim (v angleškem jeziku).