Novice

Vrhunski kajakaš Peter Kauzer si je ogledal Lafarge Cement

Danes je bil v Lafarge Cementu na obisku vrhunski slovenski kajakaš Peter Kauzer, dobitnik zlate medalje v ekipni in srebrne v posamični tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Slovaškem. Ogledal si je cementarno, v pogovoru z upravo pa je predstavil svoje načrte za nadaljevanje sezone. Uprava Lafarge Cementa je predstavila razloge za podporo vrhunskega športa in nadaljnje načrte pri sponzoriranju.

»Lafarge Cement stremi k odličnosti na vseh področjih delovanja,« je ob srečanju povedal član uprave Božo Černila. »Zato je tudi naše sponzorstvo odličnih športnikov kot je vrhunski kajakaš Peter Kauzer v skladu z našo poslovno strategijo odličnosti, kot tudi udejanjanje Lafargeevega načela 'Biti odličen partner naše skupnosti'«.

»Podpora gospodarstva je v vrhunskem športu nujna, saj naša priprava za doseganje odličnih rezultatov zahteva ogromno treninga, s tem pa časa in tudi finančnih sredstev« je na povedal Peter Kauzer. »Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Lafarge Cementu za vso podporo in upam, da bomo uspešno sodelovali tudi v prihodnosti.«

Peter Kauzer je član Brodarskega društva Steklarne Hrastnik. Na letošnjem evropskem prvenstvu je skupaj z Dejanom Kraljem in Juretom Megličem že tretjič zapored postal ekipni evropski prvak v slalomu na divjih vodah. Na posamični tekmi je drugič zapored osvojil drugo mesto. Na preteklem svetovnem prvenstvu v Avstraliji je zasedel 17. mesto, glede na letošnjo formo in dosedanje uspehe pa v na letošnjem, ki bo septembra v Braziliji, upravičeno pričakuje izboljšanje te uvrstitve. Njegova največja želja je zastopati Slovenijo na prihodnjih Olimpijskih igrah na Kitajskem.

Lafarge Cement s sponzoriranjem in donatorstvom v našem okolju prispeva k razvoju posameznih področij, kot so šport, kultura, zdravstvo in izobraževanje. Pri tem upošteva interese zaposlenih, lastnikov, okolja ter poslovnih partnerjev.

Slike obiska so na voljo v galeriji.