Novice

Lafarge Cement Trbovlje pozdravlja soglasje ministrstva k okoljevarstvenemu dovoljenju
Danes je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) potrdilo odločitev Agencije RS za okolje (ARSO), ki je družbi Lafarge Cement Trbovlje izdala okoljevarstveno dovoljenje (IPPC) za proizvodnjo cementa. S to odločitvijo je ministrstvo potrdilo skladnost cementarne z nacionalno in evropsko zakonodajo.
Ob mednarodnem Dnevu Zemlje je trboveljska cementarna postavila lastno drevesnico
Družba Lafarge Cement Trbovlje je danes začela s projektom »Posvojimo drevo«. Projekt, katerega namen je rehabilitacija posameznih predelov kamnoloma, bo trajal od 22. do 25. aprila. Cilj akcije je ozelenitev tistih delov kamnoloma, na katerih so končali z pridobivanjem surovine za proizvodnjo cementa. Projektu se bo v letošnjem letu pridružilo 350 mladih iz lokalnih šol in vrtcev, ki bodo posadili 700 dreves. Sajenje bo letos potekalo v novi drevesnici, v kateri bodo vzgajali drevesa za kasnejšo rehabilitacijo kamnoloma.
Holcim in Lafarge sta napovedala združitev enakovrednih partnerjev, ki bo ustvarila družbo LafargeHolcim
Združitev enakovrednih partnerjev, ki bo ustvarila družbo LafargeHolcim, najnaprednejšo skupino v panogi gradbenih materialov
Lafarge Cement Trbovlje program prostovoljstva pričenja z urejanjem okolice mesta
Družba Lafarge Cement Trbovlje je v letu 2014 sprejela program prostovoljstva kot obliko izkazovanja družbene odgovornosti podjetja v lokalni skupnosti, ki izhaja iz smernic korporacije Lafarge »Trajnostne ambicije 2020« (Sustainability Ambitions 2020). Prve prostovoljske aktivnosti so zaposleni izvedli 24. marca 2014 v sodelovanju s Hortikulturnim društvom Trbovlje. Del programa prostovoljstva predstavlja tudi vključitev družbe Lafarge Cement Trbovlje v projekt Vračamo družbi v organizaciji Slovenske filantropije.
Obiščite nas na sejmu Dom
Obiščite nas na mednarodnem sejmu gradbeništva Sejem Dom (Home Fair) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 11. do 16. marca. Poiščite nas v dvorani D (Fontana) in izkoristite priložnost, da spoznate naše izdelke.
Lafarge Cement Trbovlje vložil odgovor na pritožbi
Lafarge Cement Trbovlje je včeraj vložil odgovor na pritožbi stranskih udeležencev zoper okoljevarstveno dovoljenje, izdano s strani ARSO v januarju 2014.
Lafarge Cement Trbovlje je pridobil okoljevarstveno dovoljenje za proizvodnjo cementa
Družba Lafarge Cement Trbovlje je danes pridobila okoljevarstveno dovoljenje, s katerim izpolnjuje vse pogoje za proizvodnjo cementa v skladu z IPPC direktivo.
V soboto 17.10. vabljeni na vodene oglede cementarne
Obiskovalci boste izvedeli vse, kar vas zanima o proizvodnji cementa, žganju klinkerja, pridobivanju surovine v našem kamnolomu, nadzoru nad izpusti, o gorivih, ki jih uporabljamo pri proizvodnji cementa ter vse do končnega mletja in odpreme cementa na slovenski trg.
Obiščite odprte hiše Slovenije
Trbovlje, 3. oktober 2013 - V soboto, 5 oktobra in nedeljo, 6. oktobra bo v Sloveniji potekala prireditev Odprte hiše Slovenije OHS, razstava kakovostne, sodobne, inovativne arhitekture in prostorskih ureditev. Pobudo smo z veseljem podprli tudi v Lafarge Cementu in se kot sponzor pridružili projektu. Letos si lahko brezplačno ogledate 103 objekte, kar nekaj od teh je bilo zgrajenih s cementom naše cementarne.
Direktor Lafarge Cement na posvetu FDI Summit
Trbovlje, 17. september 2013 - Na današnjem posvetu o neposrednih tujih investicijah v Sloveniji FDI Summit 2013 je sodeloval tudi direktor Lafarge Cement Haimo Primas. Na panelu z naslovom »Zakaj še vedno investirati v Slovenijo?« je skupaj z drugimi predstavniki tujih investitorjev razpravljal o tem, zakaj je še vedno vredno investirati v Slovenijo. Med drugim so opozorili na to, da bi morali v Sloveniji zgraditi več zaupanja do tujih investitorjev.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516