Novice

Lafarge Cement odprl vrata družinam zaposlenih in upokojencem

Trbovlje, 12. aprila - Kljub deževnemu vremenu se je na sobotno dopoldne pred vhodom v proizvodni del Lafarge Cementa zbralo približno 160 ljudi, ki so tako ali drugače tesno povezani s cementarno – zaposleni, njihove družine in nekdaj zaposleni v trboveljski cementarni. Lafarge Cement je namreč pripravil dan odprtih vrat z namenom, da bi družinam zaposlenih in upokojencem kot prvim predstavil, kaj vse je Lafarge Cement kot sodobna cementarna postoril na področju tehnološkega napredka in zmanjševanja vplivov na okolje.

Obiskovalce so vodiči razdelili na več skupin po približno 20 ljudi, da je ogled cementarne potekal čim bolj tekoče. Vsak obiskovalec je prejel obvezno zaščitno čelado in vodiči – Petra Kajič, Roman Petelin, Gregor Uranič, Leopold Povše, Boris Zagoričnik in Tadej Kreča – so skupaj z njimi zaokrožili po petih oglednih točkah.

Odzivi obiskovalcev so bili nadvse vzpodbudni. Najmlajšim je bil všeč predvsem gorilec, ki so ga lahko videli v kontrolni sobi, upokojenci pa so imeli priložnost, da ogledajo, kaj se je spremenilo od takrat, ko so sami delali v cementarni. Predvsem se niso mogli načuditi tehnološkemu napredku in pa zelenju znotraj cementarne.

Dan odprtih vrat za družine zaposlenih in upokojence je bil prvi v vrsti dogodkov, kjer bo Lafarge Cement svoja vrata odprl tudi drugim iz lokalne skupnosti, in sicer je za torek, 15. aprila, povabil trboveljske občinske svetnike in za petek, 18. aprila učitelje, zdravnike in druge pomembnejše osebnosti iz Zasavja.