Novice

Lafarge Cement podaljšal sponzorsko pogodbo s Petrom Kauzerjem

Trbovlje, 13. junija 2008 - Peter Kauzer, vrhunski slovenski kajakaš na divjih vodah in dobitnik zlate medalje v ekipni in srebrne v posamični tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu na Slovaškem, je danes z Lafarge Cementom podaljšal sponzorsko pogodbo. V pogovoru z mediji in upravo Lafargea je Kauzer predstavil svoje načrte za nadaljevanje sezone v svetovnem pokalu, osredotočil pa se je na nastop na olimpijskih igrah, kjer velja za kandidata za medaljo. Že čez 14 dni ga čaka preizkušnja pred domačim občinstvom, in sicer tekma za svetovni pokal v Tacnu. Konec julija pa bo Kauzer kot eden prvih v odpravi naše olimpijske ekipe odpotoval na Kitajsko, kjer se bo v dveh kvalifikacijskih tekmah poskušal prebiti v polfinale in naprej v finale. Kauzer je ob tem dodal: "Konkurenca je velika, že najmanjša napaka te lahko stane uvrstitve v nadaljne tekmovanje." Predsednik uprave Lafarge Cementa Iztok Virant mu je zaželel vso srečo ob polni podpori Lafarge Cementa, ki verjame, da ob tako trdem delu uspeh Petra ne bo izostal.

Peter Kauzer je član Brodarskega drušva Steklarne Hrastnik. Na lanskem evropskem prvenstvu je skupaj z Dejanom Kraljem in Juretom Megličem že tretjič zapored postal ekipni evropski prvak v slalomu na divjih vodah. Na posamični tekmi je drugič zapored osvojil drugo mesto. Letos pa je na evropskem prvenstvu dosegel peto mesto. Njegova največja želja je bila zastopati Slovenijo na olimpijskih igrah na Kitajskem, ki pa se mu je že uresničila.

Lafarge Cement s sponzoriranjem in donatorstvom v zasavskem okolju prispeva k razvoju posameznih področij, kot so šport, kultura, zdravstvo in izobraževanje ter predvsem skrbi za okolje. Pri tem upošteva interese zaposlenih, lastnikov, okolja in poslovnih partnerjev.

Več fotografij najdete v galeriji.