Novice

Zasavski otroci sodelovali na že petem natečaju »Otroci rišejo«

Trbovlje, 15. decembra – Učenci 4. razredov iz več osnovnih šol v treh zasavskih občinah so tudi letos sodelovali na natečaju družbe Lafarge Cement »Otroci rišejo«. 220 otrok je pod mentorstvom učiteljev oddalo svoje risbe v dveh kategorijah, na temo novega leta in na temo gradbeništva. Izbora najboljših risbic so se lotili v Društvu revirskih likovnikov Relik, ki je kot zmagovalca natečaja izbralo Luko Vnuka, učenca podružnične OŠ Tone Okrogar iz Kisovca. Poleg tega je žirija izmed vseh poslanih risbic izbrala še 17 najboljših in njihove avtorje skupaj z glavnim nagrajencem nagradila z današnjim obiskom kino predstave v ljubljanskem Koloseju. Nagrajence je sprejel predsednik uprave družbe Lafarge Cement Iztok Virant in jim podelil nagrade.

Natečaj je Lafarge Cement skupaj z ravnatelji osnovnih šol začel pripravljati že konec avgusta, v začetku novembra je bilo končano sprejemanje risb in začelo se je ocenjevalno obdobje, ki je trajalo do začetka decembra.

Andrej Sopotnik, vodja marketinga v Lafarge Cementu in odgovorni za letošnjo izvedbo natečaja: ˝Otroci so ponovno prizakazali svojo ustvarjalnost, spontanost, neobremenjenost. V petih letih je na natečaju s svojimi neponovljivimi deli sodelovalo 1.700 zasavskih četrtošolcev, ki se natečaja radi udeležujejo.˝

Vsi sodelujoči na natečaju so prejeli simbolično nagrado (nahrbtnik), najboljše pa je Lafarge Cement nagradil z ogledom predstave v ljubljanskem Koloseju. Najbolje ocenjene risbe bodo krasile upravno zgradbo podjetja Lafarge Cement ter se s tem pridružile najboljšim risbam iz preteklih let.