Novice

Splošni bolnišnici Trbovlje smo podarili grelno omaro

Trbovlje, 18. decembra 2009 – Od danes naprej je ginekološko porodni oddelek Splošne bolnišnice Trbovlje bogatejši za grelno omaro, katero je direktorici Splošne bolnišnice Trbovlje, Marini Barovič, ter zdravniku in porodničarju, mag. Jožetu Čuk, predal generalni direktor Lafarge Cementa Iztok Virant. Javni zavod Splošna bolnišnica v Trbovljah pokriva predvsem gravitacijsko področje Zasavja, od koder Lafarge Cement izhaja, kjer izvaja večino svojih programov družbene odgovornosti.

Grelna omara se bo uporabljala na ginekološko porodnem oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje. Služila bo gretju infuzijskih tekočin in operativnega perila, kot so povoji in rjuhe. Marina Barovič je ob predaji dejala, da jim kronično primanjkuje sredstev za sodobno medicinsko opremo, in da so ob težki situaciji v gospodarstvu izredno veseli za posluh Lafargea pri nabavi nove opreme. ‘’Grelne omare bodo še posebej vesele naše pacientke, saj bo naša nova pridobitev precej pripomogla k njihovemu večjemu udobju’’, pa je ob prevzemu dejal mag. Jože Čuk.

Iztok Virant, generalni direktor Lafarge Cementa, je ob predaji opreme dejal, da ‘’predstavlja donacija grelne omare del programa družbene odgovornosti, s katero smo se zavezali k prepoznavanju potreb lokalnega okolja in pomeni nadaljevanje medsebojnega sodelovanja, ki poteka že dolga leta. S sodelovanjem z zavodom, kakršen je Splošna bolnišnica Trbovlje, imamo možnost prispevati h kakovostnejšemu življenju v našem okolju, na kar smo še posebej ponosni.’’

Splošna bolnišnica Trbovlje je pričela opravljati bolnišnične dejavnosti leta 1925. Pokriva predvsem gravitacijsko področje Zasavja, ki ga sestavljajo občine Hrastnik, Trbovlje in Zagorje, na področju zdravstvene dejavnosti pa delujejo na specialističnem bolnišničnem področju, specialistično ambulantnem področju in dializnem področju.