Novice

V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! tudi Lafarge Cement Trbovlje

Trbovlje, 13. aprila 2010 - V soboto 17. aprila bo po vsej Sloveniji potekala velika čistilna akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu. V občini Trbovlje je akcijo nemudoma podprlo podjetje Lafarge Cement d. o. o., ki bo vse udeležence akcije v Trbovljah oskrbelo z zaščitnimi rokavicami in vrečkami za smeti, pri čiščenju pa bodo pomagali tudi njihovi zaposleni. V tednu po zaključku akcije bodo izvedli še ozelenitev parkirišča na trboveljski železniški postaji in območja cementarne, nekaj dreves pa bo z njihovo pomočjo zasajenih tudi v Hrastniku in Zagorju.

Organizatorji največje čistilne akcije v zgodovini Slovenije pričakujejo, da se bo tega dne akcije udeležilo več kot 200.000 prostovoljcev, ki bodo skupaj očistili kar 20.000 ton odpadkov iz divjih odlagališč, priprave na ta obsežni projekt pa potekajo že več mesecev. Akciji se je pridružilo vseh 210 slovenskih občin, tudi trboveljska, kjer so v sodelovanju s podjetjem Lafarge Cement pripravili dodatne aktivnosti pred začetkom akcije.

Tako so v podjetju Lafarge Cement izdelali načrt ozelenitve trboveljske železniške postaje in okolice cementarne, saj oba ležita ob vhodu v mesto in predstavljata prvi vtis, ki ga dobi obiskovalec mesta. Nekaj dreves bodo z njihovo pomočjo zasadili tudi v Hrastniku in Zagorju. V cementarni si že dlje časa prizadevajo za ureditev okolice in so tako v zadnjih letih veliko sredstev namenili za prenovo objektov in zaščito okolice, dodatno ozelenitev pa so začeli načrtovati kot dopolnitev akcije Očistimo Slovenijo! Cementarna namerava v Trbovljah posaditi 30 dreves, v Hrastniku in Zagorju pa želijo pomagati pri zasaditvi dodatnih 10 dreves. Gre za drevesa vrste javor, ki so primerna za zasaditev na izbranih območjih, zaradi lepo oblikovane krošnje pa bistveno prispevajo k vtisu, ki ga dobijo obiskovalci.

Zavedajo se tudi, da so divja odlagališča na katera so nekateri neodgovorni posamezniki odlagali odpadke in jih je potrebno v okviru vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo! očistiti, postala odgovor