Novice

Župan Trbovelj in direktor Lafarge Cementa simbolično zasadila javor na parkirišču pri železniški postaji v Trbovljah

Trbovlje, 3. junija 2010 – Danes sta župan Občine Trbovlje Bogdan Barovič in generalni direktor Lafarge Cementa Iztok Virant na področju parkirišča pri železniški postaji v Trbovljah simbolično zasadila drevo. Gre za enega izmed tridesetih javorjev, ki so jih zasadili na področju parkirišča ter znotraj cementarne v preteklem mesecu. S pobudo za posaditev dreves Lafarge Cement kot družbeno odgovorno podjetje nadaljuje sodelovanje v akcijah, ki krepijo odnos posameznikov in skupnosti do okolja v Zasavju.

Zasaditev dreves je nadaljevanje uspešnega sodelovanja pri izvedbi akcije ''Očistimo Slovenijo v enem dnevu,'' ki jo je v občini Trbovlje med prvimi podprlo tudi podjetje Lafarge Cement. Vse udeležence akcije v Trbovljah so oskrbeli z zaščitnimi rokavicami in vrečkami za smeti, pri čiščenju pa so pomagali tudi zaposleni.

Poleg tridesetih dreves, zasajenih v Trbovljah, so pomagali zasaditi deset dreves tudi v Hrastniku. Na žalost pa je občina Zagorje sodelovanje odklonila, zato bodo deset dreves, ki so jih želeli podariti tej občini, v jeseni zasadili v občinah Trbovlje in Hrastnik. Ob simbolični zasaditvi javorja je Bogdan Barovič dejal, da ''se zaupanje in pošteno sodelovanje gradi z iskrenimi dejanji in drevo je simbol trdnosti, vztrajnosti in življenja ter medsebojnega spoštovanja."

V Lafarge Cementu so zadovoljni, da v nedavnem načelnem mnenju Protikorupcijska komisija ni izrazila nobenih zadržkov do projektov, s katerimi je podjetje v preteklosti pomagalo lokalnim skupnostim. Zato bodo v skladu s politiko družbeno odgovornega podjetja še naprej sodelovali pri tistih projektih, ki bodo Zasavčanom omogočali kakovostnejše življenje in bivanje.

Projekt spada med številne družbeno odgovorne projekte, ki jih Lafarge Cement izvaja v letu 2010. Poleg podpore čistilne akcije ''Očistimo Slovenijo v enem dnevu'' sodelujejo s Turistično razvojnim društvom Krajinski park Kum pri vzpostavitvi učne poti v krajinskem parku Kum, Lovski družini Trbovlje pomagajo pri vzreji divjih zajcev, z biotehniško fakulteto sodelujejo na kongresu o saproksilnih hroščih, v prihodnjem tednu pa bodo z Brodarskim društvom Hrastnik čistili tudi bregove reke Save.

Fotografije so na voljo v galeriji.