Novice

Zasavski četrtošolci bodo ponovno risali

Trboveljska cementarna ponovno organizira natečaj »Otroci rišejo« za zasavske četrtošolce, ki bodo z risanjem lahko prišli do obiska Koloseja in lepih nagrad. Glede na lansko uspešno akcijo bo po besedah predsednika uprave Lafarge cementa to  postalo kar stalnica v zasavski regiji. Lafarge Cement se aktivno vključuje v sponzorstva različnih društev in združenj, kar je v tej regiji še tako potrebno in dobrodošlo.

Tudi letošnji zasavski  četrtošolci bodo  sodelovali na natečaju z risbami na dve tematiki. Prva tema je »Gradbeništvo«, druga pa »Novo leto«. Najboljši 12 risb na temo gradbeništva  bo krasilo letošnji Lafarge-ov novoletni koledar, najlepše novoletne risbe pa bodo osnova za novoletne čestitke.»Lanske novoletne voščilnice, izdelane na osnovi izbranih risbic  so bile veliko bolj prijetne in osebne, kot v preteklih letih«, nam je dejal Andrej Sopotnik, vodja projekta v Lafarge Cementu.

Otroci se bodo po besedah mentorjev dela lotili z veliko vnemo in veseljem. V natečaj so vključene šole iz vseh treh zasavskih občin, sodelovalo pa bo preko 300 otrok.

Tako so  prizadevanja po podpori družbenega, izobraževalnega in kulturnega napredka v Lafarge Cementu  obrodila sadove in v Lafarge cementu si bodo še naprej prizadevali, da vključujejo v svoje projekte čimveč šolajoče se mladine. Vsi sodelujoči šolarji bodo nagrajeni s simbolično nagrado, najboljše pa bo organizator nagradil s priznanjem in ogledom filma v Koloseju. Najbolje ocenjene risbe pa bodo tudi razstavljene in uokvirjene na novoletni razstavi zasavske likovne skupine Relik, kar bo mladim avtorjem in njihovim staršem zagotovo drag spomin. Glavna nagrada za najboljšo risbo pa naj zaenkrat ostane presenečenje.