Novice

Izšla je prva številka časopisa Naše cajtnge, časopisa za lokalno skupnost ob 135 letnici cementarne

Trbovlje, 21. februarja 2011 - Naše cajtnge so novi časopis, ki smo se ga v trboveljski cementarni odločili pripraviti štirikrat letno za našo lokalno skupnost. Zato v njih ne bo govora zgolj o cementarni. Več prostora bomo namenili našemu okolju, Zasavju v celoti. Ker verjamemo, da imamo Zasavci kaj pokazati. Ker nas žalosti, da je Zasavje v Sloveniji na slabem glasu in da smo za to v veliki meri krivi prav mi, Zasavci sami. In ker smo tudi trboveljski cementarji del tega okolja že celih 135 let.

V vsaki številki časopisa bomo predstavili aktualno zasavsko temo, povabili Zasavce na kulturne dogodke v naših krajih, rekli besedo ali dve o lokalni politiki, predstavili zasavska društva in organizacije, zanimive kotičke in projekte v Zasavju ter zlezli pod kožo znanim Zasavcem in Zasavkam. Predstavljali bomo tudi našo skrb in projekte za zniževanje okoljskega odtisa, skrb za zdravje in varnost ljudi in skrb ter podporo razvoja skupnosti.

In kdaj boste lahko brali Naše cajtnge? Prva številka bo v zasavskih nabiralnikih že v začetku tega tedna, naslednje številke pa malo pred poletjem, v začetku jeseni in v začetku decembra. Verjamemo, da bodo prispevki, ki jih bodo tako kot v tej številki pripravljali mnogi ugledni prebivalci Zasavja, zanimivo branje. Zelo veseli pa bomo tudi vaših predlogov za prispevke v naslednjih številkah, kot tudi vaših vprašanj in morebitnih kritik.

Prva številka časopisa Naše cajtnge (pdf)