Skupina LafargeHolcim

LafargeHolcim je v sredini julija 2015 uradno začel novo skupino po vsem svetu in napovedal ključne elemente svojih ambicij za prihodnost. Po uspešnem zaključku združitve družb Lafarge in Holcim in uvrstitvi novih delnic LafargeHolcim v Zürichu in Parizu, si bo zdaj nova skupina prizadevala biti najučinkovitejše podjetje v industriji gradbenih materialov.

Glavni izvršni direktor LafargeHolcim Eric Olsen je ob tem dejal: "Zdaj bomo kot LafargeHolcim vstopili v naslednjo fazo naše preobrazbe, da postanemo vodilni v vsakem pogledu - podjetje, ki ima pozitiven vpliv na svet in lahko resnično ustvari razliko za svoje stranke, svoje zaposlene, delničarje in družbo. "

LafargeHolcim je organiziran po novem modelu delovanja, prilagojenem zadovoljevanju lokalnih strank, ob hkratnem izkoriščanju velikosti skupine, vpliva in zmogljivosti na svetovni ravni. Sem spadajo države z večjo močjo, regionalne platforme za upravljanje in strokovno vodene funkcije na korporativnem nivoju.

• Pet ključnih fokusnih področij združenih okoli sinergij, razporeditve kapitala, komercialnega preoblikovanja, integracije in zdravja in varnosti pri delu
• Poslovni model opredeljen z jasnimi odgovornostmi držav, regij in funkcij Skupine

Po več kot letu dni priprav, sta Lafarge in Holcim - dve nekdanji vodilni podjetji v sektorjih cementa, betona in agregatov - v juliju 2015 zaključila svojo zgodovinsko združitev v eno podjetje. LafargeHolcim sestavlja preko 115.000 zaposlenih in posluje v 90 državah po vsem svetu. Medtem ko smo daleč največja skupina v industriji, je naša ambicija biti tudi najboljši - ponujati visoko kakovost in standarde v vseh pogledih.

Lafarge v Sloveniji je član LafargeHolcim in bo ostal močan partner v regiji. Kot do sedaj, so proizvodnja visoko kakovostnih izdelkov, zadovoljstvo kupcev in razvoj inovativnih rešitev za gradbeništvo v središču našega poslovanja. Sedaj smo še bolj zavezani k razumevanju kako se naši izdelki uporabljajo, za razvoj inovativnih rešitev, prilagojenih potrebam gradbeništva.

Z združitvijo smo pridobili znanje dveh družb s kombinacijo več kot 180 let izkušenj v cementu, betonu in agregatih, medtem ko bomo našo Lafarge identiteto obdržali. Kot Lafarge, ki je zdaj član LafargeHolcim, bomo nadaljevali našo uspešno zgodbo skupaj z našimi partnerji.